Trio fantastikus

Prvi macan

Krznena loptica koju smo odabrali iz susjedinog novog legla prije cca 4 godine. Vrlo nježan, gentleman po prirodi, ustupa svoj tanjur maci, maza,  malo plašljiv i voli se naduriti.
Sudbina je nažalost takva da je morao ostati bez svojih atributa muškosti, iako je vidljivo da mu to još nitko nije uspio objasniti. Kad dođe veljača, ponaša se kao da o tome nema pojma.




Druga maca

Ona se ni od kuda pojavila glasno plačući, vjerojatno ostavljena uz cestu, majucna, napuštena i gladna mrvica, veličine dlana.
Naravno da je ostala s nama, izliječena, nahranjena i mažena. Odmah je preuzela glavnu ulogu, ona je šefica, svima komandira i uzima hranu bez pitanja iz svačijeg tanjura. Neustrašiva, sportski tip, odlučna, komična i velika maza.
Sterilizirana nakon prvog tjeranja koje je došlo neočekivano brzo i bilo prilično traumatično za sve. Desetak dana nitko nije spavao. Kasnije smo to nadoknadili :)



Treći - macan

On se pojavljivao iznenada i krao hranu. Imao je ogrlicu, pa smo smatrali da ima i vlasnika. Bio je divlji i nije se dao uloviti. Međutim, kako je bio dosta zapušten, uskoro smo shvatili da je i on sam na svijetu, a uz to, ogrlica mu je postala pretijesna. Nakon strpljivog nagovaranja, tepanja, hranjenja sa udaljenosti, konačno je stekao povjerenje. Ogrlicu je skinuo sam, pretpostavljam, ali ostali su tragovi oštećenja na vratu i još ne zna mijaukati iako pokušava, iz grla mu izlazi samo neko škriputanje. 
Sada ga smatramo našim, dolazi redovno na doručak i večeru, ali ostatak dana skita. On je još uvijek muško u pravom smislu, pa je u ovom razdoblju očito vrlo zaposlen.
Inače je vrlo miroljubiv, strpljiv sa macom koja ga ne voli, krade mu hranu, frkće na njega i dijeli šamare. On   se samo izmakne i pričeka da ona pojede sve što hoće, pa onda ako za njega što ostane - dobro.
Ja sam njegova zaštitnica i uvodim red i bonton :)

Ukućani sada malo sumnjivo gledaju na svaku mačku koja se negdje pojavi, smatraju da sam ja u stanju za čas skupiti u kući njih dvadesetak!

U tome ima istine, ali one su tako umiljate i zabavne.



Spavam - omiljena poza



joga?



Hm..., a gdje je grofica nestala?





Aha! Tu se skrivaš!



Ne guraj se! Ja sam prvi maznuo fotelju!



Durimo se.



Ah, moraš damici udovoljiti!


Volite li vi mace?


A sada današnja pjesma za dušu:






Uživajte!




Primjedbe

  1. Mace <3 Kod nas ih je 6, tri kućne i tri vanjske. Nažalost, ne mogu svi unutra :/. Samo je najstariji udomljen s namjerom da bude ljubimac, a ostali su se prikrpali, tj. ostali su siročad s ceste. Svi su sterilni/kastrirani osim najmlađe micike. Ona će uskoro na sterilizaciju, ali nije sila jer ne izlazi. Prije nešto više od godine hranila sam dosta lutalica, ali nažalost, netko se igrao otrovima i "očistio" kvart. Najradije bih da su svi u kući, ali.. S jedne na drugu, pa se druga nekako preživi. Pa onda zaobilaznim putevima kao privremeno uđe i treća pa ostane... :D Kako to već ide.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!