Tjestenina s tikvicama i paprikom za 15 min

Jednostavan i brzo pripremljen ručak od svježe paprike i tikvica






Zahvaljujući bogatom prinosu  iz vrta, ovog ljeta smišljam puno recepata od tikvica. Jedan od omiljenih je ukusna, lagana tjestenina, savršena za vruće dane jer je gotova za 15 minuta.


Ako koristite integralnu tjesteninu kuhanu al dente, jelo će imati niski glikemijski indeks, pa će u umjerenim količinama biti pogodno za dijabetičare.





Za ovaj brzi ručak ili večeru potrebno je

  • 1 srednja tikvica,
  • 1 veća svježa paprika,
  • 2 - 3 česna češnjaka,
  • 1 žličica ljute (ili slatke) crvene mljevene paprike,
  • 1 žličica kurkume,
  • 1 velika žlica pasirane rajčice,
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja
  • sol,
  • po želji malo bosiljka ili peršuna,
  • ribani sir za posipanje
  • 400 g (1 paket) tjestenine.

Priprema:

  • Skuhati tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.
  • 1 tikvicu srednje veličine izrezati uzdužno 2 puta, da dobijete 4 komada, a zatim ih tanko narezati na listiće. Ako je tikvica svježa i prirodno uzgojena, ne treba ju guliti.
  • Papriku operite, izrežite isto na četvrtine, pa na tanje rezance, a češnjak očistite i isjeckajte ili protisnite.



  • U dubljoj tavi zagrijte ulje pa dodajte tikvice i svježu papriku, ljutu mljevenu papriku, kurkumu i češnjak. Promiješajte i poklopljeno pecite na jačoj vatri 5 minuta.



  • Posolite, dodate rajčicu i začine,  promiješajte i poklopljeno pecite još 5 minuta.





  • Umiješajte kuhanu procijeđenu tjesteninu i još par minuta ostavite da se poveže.



  • Servirajte uz ribani sir ili zelenu salatu, prema ukusu.



Ovo jelo možete poslužiti i kao toplo predjelo.



Želim vam dobar tek!



Primjedbe