Toplo - hladna salata od tikvice, paprike, šampinjona i endivije


Brza salata kao lagani vegetarijanski obrok


a hot-cold salad with zucchini, peppers, champignons and endives



Jako volim ovako pripremljeno povrće - samo isjeckam što ulovim u hladnjaku, ubacim u tavu na maslinovo ulje i za čas imam izvrstan i ukusan obrok.



Za ovu toplo -  hladnu salatu potrebni su slijedeći

 hot-cold salad with zucchini, peppers, champignons and endives


sastojci:

  • pola tikvice,
  • malo šampinjona,
  • 1 svježa paprika,
  • 1 česan češnjaka,
  • 2 - 3 žlice ulja (ja sam stavila maslinovo)
  • sol, papar, neobavezno malo ljute  mljevene papričice,
  • nekoliko listova svježe endivije,
  • po želji 1/2 limuna.
  • 1/2 rajčice .

priprema:

  • Povrće operite, sitnije isjeckajte tikvicu, papriku, šampinjone i češnjak. Salatu endiviju izlomite na komade veličine zalogaja, a rajčicu na kriške.
  • Stavite ulje u tavu, pa kad se zagrije, dodajte izrezano povrće i češnjak i  poklopljeno pržite 10 - 15 minuta, uz povremeno miješanje.
  • Endiviju poslažite na tanjur ili u zdjelicu u kojoj će se salata servirati.
  • Povrće promiješajte, posolite i popaprite, po želji dodajte mrvicu ljute paprike, i time prelijte endiviju.
  • Dekorirajte kriškama rajčice, i limunom i poslužite uz krišku kruha od cjelovitog brašna ili kuhanu integralnu rižu.

a hot-cold salad with zucchini, peppers, champignons and endives




Želim vam dobar tek!





Primjedbe