Pire od krumpira i celera s pečenom mrkvom


Lagani obrok ili prilog od korijenastog povrća  







Uobičajeno povrće pripremljeno za pola sata na malo drugačiji način.







Sastojci: 

  • 3-4 krumpira,
  • korijen celera, otprilike istu količinu kao krumpir,
  • 2 - 3 mrkve,
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja (ako više volite možete umjesto ulja staviti maslac)
  • sol.

Priprema: 

  • Očistite i operite krumpir i korijen celera, narežite na veće komade i stavite kuhati. Kuha se cca 30 min računajući od trenutka kad voda  provrije.
  • Mrkvu očistiti, oprati i izrezati na kolutiće. U tavu staviti 2 žlice vode, malo maslaca ili maslinovog ulja i mrkvu, promiješati i kratko poklopiti. Peći cca 10 minuta. Posoliti prije serviranja.
  • Kuhani celer i krumpir ocijediti, posoliti, dodati maslac ili ulje i izgnječiti u pire. Ako je potrebno dodati žlicu vode u kojoj se povrće kuhalo (ovisi o tome koliko krumpir upije).







Poslužite samostalno kao lagani obrok uz neku zelenu salatu, ili kao prilog uz popečke, pohane gljive ili nešto drugo što volite.

Želim vam dobar tek! 




Primjedbe

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!