Poriluk


Vrlo zdravo povrće, iako ga mnogi ne vole kuhano na klasičan način. 



Ovdje stavljam 2 brza recepta:


1. Salata od poriluka i jaja




  • 3 jaja
  • 1 gornji bijeli dio poriluka
  • 1 žlica ulja (maslinovo, bučino, laneno, kakvo već volite)
  • 1 žlica jabučnog octa
  • sol i papar prema ukusu
Jaja skuhati, ohladiti i narezati na ploške. Gornji dio poriluka isto tako narezati. Začiniti po ukusu.

Ovo je vrlo jednostavna, brza i zdrava salata, a servirana uz suhe krekere od riže, pogodna i za one koji paze na unos kalorija.



2. Poriluk s pečenim jajima


Često kuham juhu sa dosta povrća u koju stavljam i poriluk. Obzirom da ga svi ukućani ne žele jesti kuhanog,  izvadim ga iz juhe i spremim posebno na drugi način, obično za večeru.





  • malo skuhanog ocijeđenog poriluka
  • 2-3 jaja
  • 1 žlica ulja ili maslaca, po želji
  • sol i papar

U tavi na masnoći  prodinstati poriluk dok tekućina  ne ispari. Na to dodati umućena posoljena jaja i peći uz miješanje cca 1 minutu. 
Može se po vrhu dodati malo naribanog tvrdog sira, po želji.

I još samo pjesma za danas:




Dobar tek!




Primjedbe