četvrtak, 21. veljače 2013.

Keksići sa zobenim pahuljicama i svježim đumbirom

Po receptu Jovanke bashtovanke




Ovo već par dana namjeravam napraviti, ali nisam imala svježeg đumbira i sad sam konačno nabavila.




svježi đumbir

Ja sitne suhe kolačiće i keksiće vrlo rijetko pečem, ne zato što ih ne volim, nego su malo preveliki izazov. Kad ih ima, stalno se nešto gricka, a to nastojim izbjegavati.

Ovaj mi se recept vrlo svidio odmah čim sam ga pročitala na blogu Kutlačom po kazanu Jovanke Baštovanke. Molim vas da tamo pogledate originalni recept.

SASTOJCI:
  • 1/2 šalice fruktoze
  • 4 žlice putra
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice sjeckanih oraha (ja sam stavila bademe)
  • 1/2 žličice cimeta
  • 3 žličice svježe naribanog djumbira
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice suhih brusnica


Uz neke poteškoće, ( npr. trenutno nemam mikser pa moram ručno mutiti, oraha nije bilo iako sam mislila da ih ima, pa sam ih zamijenila nasjeckanim bademima, nemam žlicu za sladoled), rezultat fizičkog napora je ovdje:


spremni za pećnicu


Nakon 15 minuta:



gotovo

Probala sam jedan, fini su, iako nisam sasvim sigurna da li sam ih pekla na pravoj temperaturi. Bila sam u žurbi pa mi se nije dalo pretvarati °F u °C. Ja sam pećnicu uključila na 180°C.




Moji gladuši su ih ocijenili odlično i moram idući put napraviti veću količinu.
Jednostavno i brzo se naprave, naravno ako koristiš mikser :)


Današnja pjesma za dušu: 



Dobar tek!


3 komentara:

  1. Jesu, cijela kuhinja je zamirisala :) Ali bila sam karakter, samo jedan sam pojela.
    A poslije nisam više ni stigla do njih, morati ću drugi put raditi dvostruku količinu.

    OdgovoriIzbriši
  2. da 180C je sasvim dovoljna temperatura. blago tebi kad mozes pojesti samo jedan =) ja ih cesto nosim na posao kao brzi zalogaj ;)

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis